Archive - Yazı

Ocak 15th

Arlift Asansör

İzmir Arlift Asansör

Teknolojinin insanlığa armağan ettiği en büyük buluşlardan olan asansör tarih öncesi dayanan ve insan beyin gücünün büyüklüğünü gösteren örneklerden biri....

Makaralı sistemden bugüne kadar birçok evrim geçiren asansör teknolojisi hiç durmadan kendini yenilemekte.
Türkiye’de ilk kullanıldığı tarihlerde tamamen dışarıya bağlı olan asansör, bugün belirli parçalar dışında artık yerli ürün ve yerli teknolojiyle yapılmakta ve sadece ülkemize değil tüm dünya pazarına üstün kalite anlayışıyla sunulmakta.
ARLIFT, 1962’de kurulduğu günden bu yana sektördeki tüm teknolojik yeniliklere öncülük etti ve bu yeni gelişmeleri bünyesine uyguladı.
Bugün ARLIFT markası, canınızı emanet ettiğiniz asansörle yanyana anılıyor ve biz, duyduğunuz bu güvene layık olmak için daha çok çalışıyor ve ülkemiz için üretiyoruz

İletişim

ARLİFT ASANSÖR SAN. TİC. A.Ş.

1378 Sk. No:4/1 Kordon İşhanı

Kat : 2 Daire : 202

ALSANCAK / İZMİR

TÜRKİYE

Ocak 14th

Asansör firmaları

Ocak 9th

Duvar Kağıdı

Ocak 9th

Aspen Ege Bölge Müdürlüğü Yeni Yüzüyle Hizmete Açıldı

Yapı ve zemin uygulamaları konusunda sektörün öncü ve vizyoner markası Aspen Yapı ve Zemin A.Ş., İzmir’deki Ege bölge müdürlüğü ofisini yeniledi.
Yeni ürünlerin odağında güncellenen Aspen Ege Bölge Müdürlüğü ofisi, Modern Aspen uygulamalarının vitrini olarak tasarlandı.

Aspen Yapı ve Zemin A.Ş., İzmir'deki bölge ofisini yenilenmiş yüzüyle hizmete açtı. İzmir'in Bornova ilçesinde yeralan ofiste, Aspen'in geleceğe yön veren inovatif çözümleri ve en Modern uygulamaları kullanıldı.

Yapı Fuarları - Turkeybuild Takvimi – 2013 - 2014

26. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara

24 - 27 Ekim 2013

37. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul

6 - 10 Mayıs 2014

27. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara

23 - 26 Ekim 2014

20. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir

6 - 9 Kasım 2014

Konuthaberleri.com

19 yılın en büyük YAPI FUARI büyük ilgi gördü!

Yapının Ege ve Akdeniz Zirvesi 19.Yapı Fuarı - Turkeybuild İzmir’i 27.753 Kişi ziyaret etti. 3 - 6 Ekim tarihleri arasında, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen ve 19 yılın en büyük Yapı Buluşması olan fuara, sektörün profesyonelleri yoğun ilgi gösterdi..

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, Türk Yapı malzemesi sektörünün Ege ve Akdeniz bölgesindeki en köklü ve en büyük buluşması olan 19. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir, Yapı sektörünün profesyonellerini bir araya getirdi. Sektör profesyonellerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Fuar, geçtiğimiz yıllarda %30 büyüyerek 19.500 m²'ye ulaşan sergileme alanında, binlerce ürün çeşidini ve 350'yi aşkın firmayı, 27.753 ziyaretçiyle buluşturdu.

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul'dan sonra sergileme alanı bazında, 2. büyük sektör buluşması olma özelliğini taşıyan Fuar, bölge yatırımcılarına sektörün dev markalarındaki gelişme ve yenilikleri izleme imkânı sağlarken, yapı sektörünü de bölgenin gündemine taşıdı.

Yapı malzemesi sektörüne kötü haber

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, "Temmuz ayından itibaren Avrupa’ya yapı malzemesi satmak isteyen firmalar, Avrupalı belgelendirme kuruluşlarına 40 bin euro ödeyerek yeni CE belgesi almak zorunda kalacak" dedi.
Kayseri Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası ile TSE arasındaki Kalibrasyon İşbirliği Protokolü İmza Töreni’nde konuşan Şentürk, küresel ekonomide yer edinebilmek için küresel standartlara uygun üretim yapılmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Yapı sektörü 3. çeyrekte yüzde 13 büyüdü

2011'de 19.7 milyar dolar ihracat ve 8.7 milyar dolar ithalat yapan Türk yapı sektörü yılı çift haneli büyümeyle kapatmayı bekliyor.
İSTANBUL - Yapı Endüstri Merkezi Genel Müdürü Barış Onay, yapı sektörünün 2011 yılının 3. çeyreğinde yüzde 12,7 büyüdüğünü açıkladı.

Onay, Yapı Endüstri Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Türk Yapı Sektörü 2011 Raporu hakkında bilgi verirken sektörün 2011 3. çeyrek verilerine göre yüzde 12,7 büyüdüğünü, ancak Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı AB ülkelerinin aynı süre içinde yüzde 1,5'luk bir büyüme kaydettiğini belirtti.

Sektörde yatırımların yüzde 60'ını özel sektör yapıyor

Türk yapı sektörünün büyümesi ile Türkiye'nin büyümesi arasındaki marjın kapandığını ve bunun iyiye işaret olduğunu belirten Onay, "Türkiye'nin 2012 yılı için öngörülen büyüme bandı yüzde 2-4 arasında. Yapı sektöründeki büyüme de 4-7 bandı arasında olacak" diye konuştu.

İnşaat ruhsatında belediyeleri devreden çıkarmayı planlıyoruz

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir DÜNYA'ya yapı sektöründe köklü değişiklikleri anlattı.

ANKARA - Türkiye yapı sektörü, 2011 içinde köklü değişikliklerle tanıştı. Yapı denetim sistemi ve yeni inşa edilecek binalar için enerji kimlik belgesi zorunluluğu başladı. Ancak önümüzdeki dönemde bu değişikliklere yenileri eklenecek. Yurtdışında faaliyet gösteren müteahhitler dahil, bütün müteahhitlerin kayıt altına alınması ve takibine yönelik altyapı çalışmaları başlatıldı. Bu sistem, daha sonra yurtdışı müteahhitler için referans belgesi olma niteliğini de içeriyor. Enerji tasarrufuna yönelik yatırımlara ilişkin teşvik düzenlemesi bu yıl içinde belli olacak.Teşviğin uygulamanma tarihi henüz belli değil. Ankara Temsilcimiz Barış Ferit Parlak ve Arkadaşımız Mehmet Kaya'nın sorularını yanıtlayan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, sektördeki yeni düzenlemeleri gazeteniz DÜNYA'ya anlattı.

Galvaniz Oluklu saç

0.30 mm - 1.00 mm et kalınlığındaki düz galvanizli levhaların form makaralarından geçirilmesi ile elde edilir. TS 822 ve bazı dünya standartlarına uygun olarak oluklama işlemi yapılır. Oluklu galvanizli saclarda genişlik, oluklama öncesi 1000 mm, oluklandıktan sonra ise 875 mm'dir ve 10.000 mm'ye kadar istenen uzunluklarda ve toleranslar dahilinde,standartalara uygun olarak üretilir.

Levha Kalınlığı : min. 0.30 mm- max. 1.20 mm.

Levha Uzunluğu : min. 1000 mm, max. 4000 mm.

Levha faydalı olan genişliği : 815 mm, (Tolerance : +25 mm , -15 mm'dir)

Çinko kaplama miktarı Türkiye ve dünya standartlarına uygun olarak yapılır.

Kullanım Alanları
Çatı ve cephe kaplamaları
Prefabrik yapı elemanları üretimi
Sınai tesis ve uçak hangarları yapımı
Silo ve depo inşaatı
Kapalı spor tesisi inşaatı
Portatif sergi ve fuar galerileri yapımı

Avantajları
- Montaj kolaylığı nedeniyle zaman ve işçilikten tasarruf sağlar

Aralık 18th, 2013

Prefabrik Evler

Prefabrik Evler

Aralık 11th

Asma tavan nasıl yapılır ?


Asma tavanın gelecek olan yerler laser yardımıyla veya su terazısı ile ayarlanır ve cırpı ipi ile işaretlenır.Alınan ölçü sonucunda tavan u profili istenilen boyutta kesilir ve duvara 60 cm aralıklarla vıda dubel ve pul ile tutturulur.c profillerini tutacak olan asma telleri 90 cm aralıklarla işaretlenir, çelik dübel ile tutturulur. tavan c profilleri istenilen ebatlarda kesildikten sonra asma tellerine klipsli maşalar takılır ve tellerin ucları kıvrılır.Klipslerin iyi takıldığında emin olduktan sonra c profillerin ara mesafe arası metre yardımı ıle ayarlanır ve ayrılmaması için klips yardımıyla sabitlenir.Monte edilecek olan alçı levhalar 30cm ara mesafesiyle matkap uçlu vida ile monte edilir, yalıtım için taşyünü kullanılır, ek yerleri yapışkanlı derz bandı yapıştırılır, ve dez alçısı ile vidaların ve eklere uygulanan derz bandının üzerine uygulanır.

Asma Tavan Nedir?

Asma tavan diye tabir ettiğimiz uygulama ,iş yeri evlerimizi ve genellikle insanlarımızın daha çok kullanddığı mekanlar bunlar ne olabilir düğün salonları,oteller, alışveriş mekanları gibi yerlerde binalarimızın tavan kısmını alçıpan diye adlandırdıgımız ve bunun bıkaç çeşid ürünüyle yaptığımız kaplamadır,uygulaması oldukça kolay, gösteriş açısından ışık sisteminde iyi olamsıyla gayet şık gösteren bir uygulamadır.Günümüzde en çok tercih edilen bir uygulamadır.

Aralık 9th

Döşeme Kalıp Sistemleri için Aksesuarlar


PTL 1250 Döşeme Masaları için Kaldıraç: Kolay ve hızlı kullanım imkanı.

Döşeme Masası Söküm ve Nakliye Arabası 2t: Döşeme masalarının kolay ve basit taşınması
Döşeme Masaları için Kaldıma Aparatı 1t/5.0m ve 1.75t/8.0m: Döşeme masalarının güvenli taşınması
ASW 465 Seyyar İskele: ASW 465 Parçalı El Arabası ile güvenli form verme

UNIPORTAL Döşeme Masası

Çok geniş kalıp modülleri tek bir vinç hareketi ile taşınabilir

Özellikle çok sayıda benzer kalıp uygulamaları yapılacak ve dış yüzeyleri açık olan projelerde döşeme masaları en doğru çözümdür.

UNIPORTAL Sistem belirli bir yapıya uygun olarak dizayn edilen ve aynı zamanda en ince ayrıntısına kadar tasarlanabilen bir masa sistemidir. Eğer yapının geometrisi; örneğin trapez şekilli bir masa kalıbını gerektiren dairesel bir ofis binası ise UNIPORTAL çözümü, en doğru çözümdür. Bu sistemde yapının biçimine uygunluğun anlamı, masanın yanına koyulacak dolgu parçalarının minimum değerlerde olmasıdır.

Avantajlari
Yüksek dayanım
Her ahşap kiriş aksında 50cm. ara ile iki adet ahşap kirişin olması sayesinde, büyük açıklıklar geçilirken dayanım da yüksek derecelerdedir.
Katlanabilir döşeme dikmeleri